Pages

Monday, 22 May 2017

Ibu2 pastinya susah hati bila anak mula SELSEMA kan?? Jika berlarutan beberapa hari, mula la batuk, demam & start wheezing, dada beromb...

Anak Anda Selsema, Batuk Dan Berkahak?

No comments:
 

Ibu2 pastinya susah hati bila anak mula SELSEMA kan?? Jika berlarutan beberapa hari, mula la batuk, demam & start wheezing, dada berombak.
Selalunya selepas 3 hari tak sembuh jugak. Doktor akan bagi antibiotik & kemungkinan besar, akan kena neb.
.
Seminggu kemudian, biasanya anak akan ditahan di hospital untuk pemantauan Doktor takut ada jangkitan diparu-paru. Neb perlu diambil setiap 4 jam. .
.
Ibu2lah yang paling letih waktu ni. Tak cukup tidur, tak cukup rehat. Baru nak terlelap, nurse dah datang check anak. Baru nak meluruskan badan, anak pulak merengek. kalau tak kuat, ibu pun turut tak sihat.
.
Baby Puan Noor terpaksa ditahan dihospital selepas seminggu SELSEMA, BATUK BERKAHAK & DEMAM. Baby beliau disahkan menghidap pneumonia. Menjerit-jerit baby Puan Noor bila kena cucuk, dimasukkan antibiotik yang pastinya rasa perit dan sakit. Tekak dijolok untuk keluarkan kahak. Ibu mana laa yang sanggup melihat anak diperlakukan sedemikian rupa.
.
Hari ke 2 dihospital, Puan Noor terpandang testimoni Puan Sharmina yang amat berpuashati menggunakan Minyak Herba Asmak. Tanpa berlengah lagi, beliau pun call agen terdekat. Dengan asbab menggunakan Minyak Herba Asmak, selepas beberapa ketika, baby beliau semakin kerap batuk-batuk. Tiba-tiba muntah dan keluar kahak hijau selambak. Dada pun kurang berombak. Tak perlu lagi dijolok untuk keluarkan kahak. Beberapa hari kemudian, baby Puan Noor dibenarkan keluar wad. Lebih awal dari yang dijangkakan.
.
Semenjak hari itu, Minyak Herba Asmak menjadi teman setia keluarga Puan Noor. Baby beliau amat jarang demam, selsema & batuk. Syukur Alhamdulillah. Kalau selsema pun, sekejap je dah kering. Tak perlu lagi berulang alik ke klinik. Jimat MASA, Jimat WANG. Anak sihat, keluarga sejahtera
.
Ibu-ibu diluar sana, sekiranya anak anda selsema, batuk berkahak, cubalah ikhtiar dengan Minyak Herba Asmak ya.
.
Nurul Aqidah
017 216 5484
Whatsapp www.wasap.my/60172165484

Page Asmak Sefamily
https://www.facebook.com/asmakSabahbyNasTeamEmpire/

Page Minyak
https://www.facebook.com/PenawarAsmaBatukLelah/

Page bedak asmak
https://www.facebook.com/bedakasmaksabah/

No comments:

Post a Comment