Pages

Thursday, 23 March 2017

Biasanya, kalau sakit kepala apa yang terlintas di fikiran? Mesti Panadol kan? Yes, dulu pun saya memang terlalu bergantung kepada Panadol...

Kenapa Terlalu Banyak Panadol Tak Baik Untuk Kesihatan - S1

No comments:
 


Biasanya, kalau sakit kepala apa yang terlintas di fikiran? Mesti Panadol kan? Yes, dulu pun saya memang terlalu bergantung kepada Panadol bila sakit kepala. Asal sakit kepala je mesti cari Panadol. Itu tak campur lagi dengan selesema dengan demam lagi. Ajaib betul Panadol ni kan. Semua boleh rawat.

TAPI…

Food and Drug Administration (FDA), iaitu badan rasmi yang mengawal selia makanan serta ubat-ubatan di seluruh dunia telah memberi amaran pada tahun 2014 mengenai bahaya jika terlalu bergantung dengan Panadol. Kenapa ya?

Panadol mempunyai kaitan dengan sakit jantung, di mana ia mampu menyembunyikan rasa sakit jantung. Bila orang yang sihat tak rasa sakit, maka dia takkan dapat tahu yang dia ada masalah jantung. Padahal rasa sakit tu adalah petanda awal.

Selain itu, ada banyak lagi masalah kesihatan yang timbul akibat penggunaan Panadol. Next time saya akan cerita lagi. Stay tuned ya :)

#info by MHAMSB #MinyakHerbaAsmak

Truly

Nurul Aqidah Sulaiman
SN00401
Minyak Herba Asmak Sabah

Whatsapp :

Nurul - 017 216 5484
Nurul - 017 216 5484
Nurul - 017 216 5484


Nurul - +60172165484

No comments:

Post a Comment